Over Khan

Khan Saffraan in Afghanistan en Nederland

Khan is opgericht door Basir Karimi. Basir is in 1993 in Herat te Afghanistan geboren en in 2011 naar Nederland gekomen.

In samenwerking met zijn neef in Afghanistan regelt hij de bedrijfsvoering van Khan Saffraan.

Basir Karimi

Als vluchteling heb ik veel moeilijke situaties moeten overwinnen.

Daardoor heb ik geleerd om niet op te geven en op mezelf te vertrouwen.

Mijn doorzettingsvermogen zet ik in voor Khan want ik vind ondernemen inspirerend en wil graag bouwen aan een positieve toekomst.

Ik wil een actieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van de Afghaanse bevolking.

Khan wil de expertise die zij op het gebied van de Saffraan teelt heeft opgedaan overdragen aan Afghaanse boeren, opdat zij beter in staat zijn om in het eigen levensonderhoud en dat van hun gezinnen te voorzien.

In Afghanistan is een sterke behoefte aan nieuwe vormen van landbouw. De overheid stimuleert boeren om over te schakelen van de  lucratieve papaver teelt naar andere gewassen.

Aangezien het verbouwen van Saffraan een hoog rendement kan opleveren, is er bij de boeren voldoende draagvlak om deze switch te maken. Daardoor kan Khan gemakkelijk samenwerkingsverbanden met de boeren tot stand brengen.

Ter plekke is mankracht van Khan aanwezig. Zij hebben de vereiste competenties en zijn beschikbaar om de opgebouwde expertise over te dragen.

Daarnaast kunnen zij helpen om het productieproces te coördineren, zodat de Saffraan kan voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Geïnteresseerd?

Onze Saffraan is een hoogwaardig kwalitatief product voor een veelzijdig gebruik in maaltijden en dranken met een geneeskrachtige werking voor lichaam en geest